Uw bestek in Azobe op maat gezaagd

Azobe leveren we uit voorraad. Toch kan het voorkomen dat u andere specifieke maten wenst. Vaak zijn dat specificaties met zwaardere kopmaten en lengten. Deze bestekken zagen we uit de voorraad stammen die meestal FSC® gecertificeerd zijn.

Rondhout

De stammen hebben een diameter van circa 1 meter en groter. De lengten van de stammen zijn tussen de 8 en 15 meter. Vanwege deze grote rondhout afmetingen kunnen we in onze rondhout zagerij uw gewenste specificatie zagen.

Een specialistisch werk want elke stam heeft zijn specifieke eigenschappen. De zager dient dan ook rekening te houden met deze eigenschappen en de bestelde maten te combineren om een zo’n hoog mogelijk rendement te behalen. Afhankelijk van de te zagen specificaties en de kwaliteit van de stammen wordt circa 60-65% van de stam gezaagd aan constructiehout.

Maar er wordt niets weggegooid. Het resthout wordt afgenomen door de houtskool industrie. Zij maken er uw barbecue houtskool en openhaardhout blokken van. Ook FSC® gecertificeerd.

Azobe stammen

Van gezaagd tot bewerkt Azobe

Vereenvoudig uw montage door vooraf diverse bewerkingen door ons te laten uitvoeren. Met behulp van uw tekening leveren we op netto lengte gekorte bewerkte balken.

In feite kunnen we elke bewerking uitvoeren. Een voordeel van Azobe is dat je het op vrijwel alle mogelijke netto maten kunt schaven. Voorbeeld van andere bewerkingen die we in onze machinale kunnen uitvoeren zijn o.a.: herzagen – korten – vellingkanten schaven – gaten boren – inkepen – kopse bewerkingen. Kortom we hebben al de noodzakelijke bewerkingsmogelijkheden en kennis in huis.

Kom langs en bekijk

U en uw relaties zijn van harte welkom om het zagen van de Azobe stammen en het bewerken van de gezaagde planken te komen bekijken. Bel ons gerust voor een afspraak.

Contact
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.