Azobe

Azobe is één van de duurzaamste houtsoorten. Hierdoor wordt het vaak toegepast in de bouw, de industrie en de grond-, weg- en waterbouw. Bewezen is dat het kernhout kan worden ingedeeld in duurzaamheidsklasse één en het overgangshout in klasse twee. Azobe is goed bestand tegen aantasting door paalworm in brak en zout water, maar ook tegen zuren en andere chemicaliën. Uitgebreide gegevens met betrekking tot duurzaamheid, regelgeving, sterkte en brandklasse is te lezen op onze pagina technische informatie.
Technische info

Verantwoord bosbeheer

Azobe wordt bijzonder duurzaam beheerd. In landen van herkomst zoals Gabon, Kameroen en Congo zijn grote bosconcessies onder diverse regelgeving gecertificeerd. De bekendste certificaten zijn FSC® en OLB. De toepassing is milieuverantwoord en draagt bij aan het tegengaan van illegale exploitatie van bossen. Meer informatie over certificering vindt u op de pagina certificering.
Certificering

Specificatie Azobe

Azobe is zowel gezaagd, op bestek, als in rondhout direct beschikbaar, dit betekent korte levertijden van diverse kopmaten en lengten. Afwijkende maten (vaak zware, langere lengten) worden op maat gezaagd uit stammen die op voorraad liggen. In onze rondhout zagerij worden deze stammen verzaagd in de door u gewenste specificatie met een lengte van maximaal 15 m¹. Dit kan ook met FSC® certificaat.

Stammen

Bewerkingen

In onze eigen machinale kunnen wij herzagen, schaven, korten en bewerken volgens uw gevraagde specificatie. Als het hout is gezaagd kan het tevens worden bewerkt op dezelfde werf, wat tijdsbesparend en kostenverlagend werkt. Ook speciale bewerkingen zoals gaten boren, gripstrips en speciale profileringen zijn mogelijk. Het voordeel van deze duurzame houtsoort is dat het op vrijwel alle mogelijke maten geschaafd kan worden door onze schaafmachine. Bij veel GWW-toepassingen is het sorteren van hout van groot belang. Onze specialisten hebben alle kennis in huis om uw Azobé op sterkte te sorteren D70 te sorteren.  

Bekijk de mogelijkheden
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.